Ferrarin testikuljettaja Esteban Gutierrez pääsi Ferrarin rattiin tällä viikolla käydyissä Barcelonan testeissä.

Meksikolaiskuskin pääasiallisena tehtävänä oli selvittää, miksei Ferrarin Barcelonassa esittelemä uusi päivityspaketti toiminut tallin odottamalla tavalla. Ferrarin oli tarkoitus kuroa Mercedeksen etumatkaa kiinni, mutta sen sijaan Barcelonan kisassa ero kasvoi suuremmaksi kuin kertaakaan tällä kaudella.

Gutierrez luottaa kuitenkin päivityksistä olevan vielä myöhemmin suurta hyötyä.

– Uusi paketti on parempi kuin edeltäjänsä. Barcelonassa Sebastian Vettel oli paremmassa vauhdissa kuin Kimi Räikkönen, joka ajoi vanhemmalla mallilla. Testeissä pystyimme osoittamaan, että Barcelonan kisaviikonlopun ongelmamme johtuivat huonoista säädöistä, Gutierrez paljastaa ESPN:lle.

Gutierrez muistuttaa Barcelonan olevan erittäin hankala rata, jossa esimerkiksi lämpötilanvaihtelut ovat suuressa roolissa säätötyötä tehdessä. Lisäksi kovat renkaat eivät ole kaikista otollisimmat Ferrarille. Hän odottaakin tallin olevan tulevissa kisoissa, kuten seuraavassa Monacon GP:ssä, huomattavasti paremmassa vauhdissa.

Gutierrez pääsi myös itse ensimmäistä kertaa Ferrarin SF15-T -auton rattiin. Hän oli ensimmäisestä kerrastaan luonnollisesti innoissaan.

– Olen erittäin kiitollinen tästä tilaisuudesta. Auto tuntui heti alusta lähtien erittäin hyvältä, enkä ole tottunut sellaiseen aiemmin.