F1-nokkamies Bernie Ecclestone ei ottanut iloisena vastaan eilistä uutista, jossa ranskalainen rengasmerkki Michelin ilmaisi mielenkiintonsa tehdä paluun takaisin kuninkuusluokkaan (uutinen).

Nykyinen rengastoimittaja Pirelli on toiminut lajin parissa kaudesta 2011, ja Ecclestone onkin mieltynyt italiaismerkin toimintaan. Michelin puolestaan vaati paljon muutoksia nykyrenkaisiin, erityisesti kestävyyden ja tuumakoon suhteen.

– Ainoa asia, mitä Michelin tekisi, olisi kivikovat renkaat, joilla ajettaisiin tammikuusta joulukuuhun. He eivät halua joutua asemaan, jossa heidän renkaitaan kritisoitaisiin, Ecclestone toteaa Autosportille.

– Se tekisi satavarmaksi sen, että Mercedes voittaisi aina, jos asian suhteen on sentään nyt jotain kysymymerkkejä.

Pirelliä on kritisoitu ajoittain liian kuluvista renkaita, mutta tämä on ollut tietoinen päätös lajin johtoportaalta. Ecclestone kiitteleekin merkkiä, joka on ollut valmis tekemään niin sanotun likaisen työn välittämättä ulkopuolisten mielipiteistä.

Michelin haluaisi tuoda myös isommat, 18-tuumaiset renkaat ykkösiin. Ecclestone lyttää kuitenkin ajatuksen.

– En pidä niistä. Ne näyttävät kauheilta. Haluamme autojen näyttävän aggressiivisilta, niin kuin kilpa-auton kuuluukin.