”Ikuista lupausta” harmittaa – ajatuksissa F1-luokan hylkääminen

© Kuva: Getty Images

Saksan Nico Hülkenbergiä on pidetty koko hänen uransa aikana tulevaisuudenlupauksena, mutta paikka huipputallissa on jäänyt saavuttamatta. Vuoronperään pettymyksen hänelle ovat tuottaneet Mercedes, McLaren kuin Ferrarikin.

Tällä kaudella Hülkenberg ajaa Force Indialla. Kalustolla ei taistella voitoista, ja tämänvuotisen auton kokemat ongelmat tekevät jopa pisteille pääsemisestä vaikeaa. Talvitesteihin auto saatiin vasta viimeisenä päivänä, ja talli onkin myöntänyt alkukauden olevan vain torjuntavoittojen metsästystä. Uuden auton pitäsii valmistua kauden aikana, mutta myös sen julkaisussa on otettu takapakkia.

Hülkenberg on tällä kaudella myös sikäli mielenkiintoisessa asemassa, että hän ajaa kilpaa myös toisessa luokassa ja vieläpä vieraalla automerkillä. Hän osallistuu Porschella Le Mansin 24 tunnin ajoon sekä Span kestävyyskilpailuun.

Hülkenberg näkeekin Porschen mahdollisena tulevaisuudenkohteenaan.

Ehkä tämä on uusi kotini tulevaisuudessa. Työskentelen edelleen kovasti edistääkseni uraani. Tavoitteeni on edelleen voittaa kilpailuja ja tulla maailmanmestariksi, hän toteaa Saksan Sky Sportsille.

Hülkenberg myöntää nykyisen tilanteensa olevan kaikkea muuta kuin helppo.

– Ennen uuden auton tuloa (Itävallan GP) meiltä ei kannata odottaa liikoja. Mutta ainakin meillä on jotain, jonka vuoksi jatkaa, mutta totuus on se, että tällä hetkellä olemme vain liian hitaita ja kilpailukyvyttömiä.