Valtteri Bottas teki vaikutuksen – ”Osoittaa, että varma kuski ja kalusto lapasessa”

© Kuva: Getty Images

Tähän mennessä molemmista tallikavereistaan selvää jälkeä lauantaisin tehnyt Valtteri Bottas on yksi sarjan luontaisesti nopeimpia kuljettajia, arvioi Toni Vilander.

Sekä Pastor Maldonado että Felipe Massa tunnetaan hurjasta yhden kierroksen vauhdistaan, mutta molemmat ovat joutuneet vuorollaan toteamaan suomalaisen tallikaverina nopeammaksi aika-ajoissa.

Vilander sanoo, että kun urallaan 16 paalupaikkaa voittanut Massa tulee samaan talliin, Bottasta heikomman kuljettajan kädet voisivat ratilla tutista.

– On se aika hieno nähdä, että kun Massa tuli tiimikaveriksi, niin siinä olisi helppo ollut yliyrittää tai tehdä paljon sellaisia niin sanottuja alokasmaisia virheitä, mutta Valtteri oli oikeastaan se varmempi kuljettaja, Vilander kehui SuomiF1-sivustolle.

Erityisen vaikuttavaksi GT-kuski mainitsi sen, että Bottas aloitti useammankin kerran viikonloppunsa viime vuonna vasta toisessa sessiossa jouduttuaan antamaan autonsa lainaksi joko Felipe Nasrille tai Susie Wolffille. Bottas oli silti iskussa oikealla hetkellä.

– Monesti näkyi se perjantain ensimmäisen harjoituksen puuttuminen aina sinne aika-ajoon asti, Vilander muisteli.

– Mutta sitten joka aika-ajosessiolla aika parani kolmesta kympästä puoleen sekuntiin ja sitten tosi hyvä veto aina Q3:een ja Massan edelle ensimmäistä kertaa viikonloppuna viimeistään siinä Q3:ssa. Kyllähän se osoittaa, että on varma kuski ja kalusto hyvin lapasessa.

– Onko Valtteri sitten toiseksi vai neljänneksi paras aika-ajokuljettaja, niin se on aika vaikea kysymys, mutta todella hyvä.

Olli Kuitunen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.