Suomalainen F1-selostaja vinkkaa: Seuraa näitä formulatoimittajia Twitterissä

© Kuva: Pekka Mäntylä

F1-kisoja vuodesta 2004 MTV:lle selostanut Oskari Saari tuntee luonnollisesti hyvin varikkoväen niin kuljettajien kuin taustatoimijoiden osalta.

Kerropa siis ahkerana twiittaajana formulafaneille, keitä toimittajia kannattaisi ottaa seurantaan Twitterissä?

– Itsestään selvä valinta on Autosport. Se perustuu siihen, että heillä on paitsi todella paljon työntekijöitä, myös erittäin laajat verkostot.

– Yksittäisistä nuoremman polven toimittajista esimerkiksi Chris Medland on erinomainen. Twitterin ulkopuolelta Michael Schmidt on tietysti todella hyvä. Tv-puolella pidän kovana David CroftTed Kravitz-akselia. Siinä on sellaisia, joiden sanomisia kannattaa kuunnella. Ja on tietysti paljon muitakin, vaikkapa Tobias Grüner, Saari listaa SuomiF1-sivustolle.

Ja toki Maikkarin mies haluaa hieman vetää myös kotiinpäin: MTV:n asiantuntijat Toni Vilander ja Ossi Oikarinen sekä toimittaja Miiro Koivula ovat aktiivi-twitteristejä hekin.

Saari myöntää, että formulatoimittajalta ottaa oman aikansa luoda luottamukselliset välit paddock-toimijoihin.

– Vaati monta vuotta ennen kuin itsellä on varikolla ihmisiä, joilta voi mennä kysymään ja joilta myös saa tietoa. Jotta voi soittaa luottamuksellisesti suoraan tiimin moottoriurheilujohtajalle eikä tiedottajalle. Siinä on iso ero, Saari myöntää.

Pekka Mäntylä
Twitter: @pjmant


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.