Formula ykkösten entinen johtava lääkäri Gary Hartstein pitää Fernando Alonson osallistumista Malesian GP:hen merkittävänä kysymyksenä hänen parantumisessaan.

Barcelonan testeissä kolaroinut espanjalainen tulee jäämään varotoimena pois Melbournesta. Tallin epämääräinen tiedottaminen miehen tilasta on herättänyt yhtä jos toista spekulaatiota jonkinlaisesta vakavasta ongelmasta.

Hartsteinin mukaan tapahtumasta irronneet vähäiset tiedot viittaavat kuitenkin täysin tavanomaiseen aivotärähdykseen. Tällöin on ensiarvoisen tärkeää varmistaa, että uutta aivotärähdystä ei tule paranemisaikana, sillä se voisi olla kohtalokas.

Kauden avauksen jättäminen väliin on siis ymmärrettävää. Sen sijaan kaksi viikko myöhemmin ajettavan kauden toisen kisan missaaminen olisi jo outoa.

– Minun päätelmäni on, että tässä ei ole mitään epäilyttävää… vielä. Tilastollisesti on äärimmäisen korkea todennäköisyys sille, että Fernando on kunnossa Sepangia varten, lääkäri kirjoittaa.

– Mutta entä jos ei ole? Luulen, että jos Fernando mistään syystä ei ajaisi Malesiassa, meillä tulisi olemaan enemmän tietoa siinä vaiheessa, koska silloin me olisimme ilmiselvästi uudella alueella (yhä kuviteltavissa olevalla, mutta…) aivotärähdyksistä paranemisessa lajissamme.

Lääkäri lisäsi, että päätös olla osallistumatta Australian GP:hen oli kypsä ja kertoo siitä, että formula ykkösissä turvallisuus on yhä pääasia.