Täksi kaudeksi F1-auton keulaan tehdyt sääntömuutokset ovat aiheuttaneet harmaita hiuksia monille talleille. Downforcen määrän ja optimaalisten ilmavirtausten lisäksi suunnittelussa täytyy kiinnittää erityishuomiota FIA:n pakollisen törmäystestin läpäisemiseksi.

Varikolla on yleisesti kuiskittu Williamsin onnistuneen parhaiten uuden keulan suunnittelussa. Talli käyttää lyhyttä keularatkaisua, mikä tarkoittaa suurempaa hyötyä mutta vaikeampaa törmäystestiläpäisyä.

Red Bullin pääinsinööri Rob Marshall onkin myöntänyt tallinsa aikovan kenties matkia Williamsin ratkaisua tulevaisuudessa.

– Kaikista kokeilemistamme ratkaisuista se miellyttää meitä tällä hetkellä eniten, Marshall totesi Autosportille.

Hän muistuttaa insinöörien olevan kuitenkin kykeneviä keksimään tulevaisuudessa lukuisia vaihtoehtoisia malleja.

– Ei ole epäilystäkään etteikö tulevaisuudessa ole olemassa muitakin keula-, siipi- ja luoja ties mitä ratkaisuja. Mitä ensimmäisissä testeissä näemme ei tarkoita mitä tulemme jatkossakin saamaan.

Red Bullilla on ollut tällä kaudella ongelmia törmäystestien läpäisemisessä, ja se on vaikuttanut Marshallin mielestä myös tallin käyttämiin ratkaisuihin.

– Meillä on ollut lukuisia erilaisia keulavaihtoehtoja, ja olemme aloittaneet törmäystestiohjelmamme jo jonkin aikaa sitten.

– Totuuden nimissä, meillä oli Jerezissä pienoisia ongelmia. Ei siksi että törmäystestiohjelmamme ei olisi mennyt hyvin, sillä se meni, vaan koska kuten yleensä aloitimme auton suunnittelun todella myöhään.