Tänä kesänä Caterham-tallin myynyt Tony Fernandes on myöntänyt, että kilpailu formula ykkösissä oli lopulta liian iso haaste hänelle. Liikemies sanoo, että formula ykköset ovat pienille talleille taistelua tuulimyllyjä vastaan.

– Ihmiset voivat syyttää ketä haluavat, mutta isot tallit ovat siitä vastuussa siinä, missä kuka tahansa. Ero on noussut aivan liian suureksi. Kyse on rahasta, Fernandes sanoi Sky Sportsille tuoreessa haastattelussa.

– Ajattelin siis, että ”no, en voi kilpailla”. Mutta voin kilpailla QPR:llä [jalkopallossa] ja voin kilpailla AirAsialla.

Malesialainen sanoi, että hänen olisi täytynyt sitoutua yksinomaan formula ykkösiin voidakseen menestyä siinä, mihin hän ei ollut halukas ryhtymään.

– On oltava suoraselkäinen ja sanottava: ”tosiasia on, että me tyrimme”, Fernandes jatkoi.

– Myös lajin on pohdittava itseään. Loppujen lopuksi me emme kyenneet jatkamaan ja olisimme ennen pitkää joutuneet selvitystilaan joka tapauksessa tai sitten sulkeneet tallin.

Caterhamin tilanne on tällä hetkellä epäselvä ja se etsii itselleen parhaillaan ostajaa. Se ei osallistu ensi viikonlopun Yhdysvaltain GP:hen, mikä pätee myös rahoituksen puutteesta kärsivään Marussiaan.