Brundle: ”Magnussenilla hermostuttava tapa liikkua ympäriinsä”

© Kuva: Getty Images

Nykyisin F1-televisioselostajana ja asiantuntijana toimiva ex-kuski Martin Brundle arvioi McLarenin Kevin Magnussenin aikarangaistuksen Italian GP:ssä olleen rajatapaus.

Magnussen sai useita pisteitä maksaneen viiden sekunnin sakon taistelustaan Williamsin Valtteri Bottaksen kanssa. Tuomarit päättivät tanskalaistulokkaan puskeneen Bottaksen radalta ykkösmutkassa puolustusajollaan.

Brundlen mukaan tuomareiden aiempaa sallivampi linja kaksintaisteluissa on tuonut lisää toivottua showta radalle, missä kontekstissa Magnussenin liike ei ollut yksiselitteisesti liioiteltu.

Jenson Buttonin ja Sergio Perezin taistelu vähän joka paikassa, erityisesti Lesmo-mutkissa, sai jopa itse kuljettajat tutisemaan innosta. Tuomareiden uusi lempeämpi linja on vapauttanut kuljettajat ja he ovat taipuvaisempia yrittämään ohituksia, Brundle kirjoittaa Sky Sportsin verkkokolumnissaan.

– Tästä syystä en olisi rankaissut Magnussenia hänen taistelustaan Bottaksen kanssa, mutta näen kyllä helposti, miksi asia selvitettiin, sillä Bottas oli tosiasiassa jo edellä yhdessä vaiheessa jarrutusalueella. Magnussenilla oli kuitenkin oikeus hieman päästää jarrujaan ja taistella mutkasta.

”Hän taistelee urastaan ja hänen pomonsa pitää näkemästään”

Brundle kuitenkin jatkoi toteamalla, että tulokaskuljettajan tapa puolustautua radalla ei välttämättä ole kaikkein tyylikkäin:

– Häntä rangaistiin oikeutetusti [Fernando] Alonson puskemisesta Kemmel-suoralla Spassa ja hänellä on hermostuttava tapa liikkua radalla ympäriinsä varsin dramaattisesti ja joskus hieman myöhässä.

– Mutta hän taistelee urastaan ja hänen pomonsa pitää näkemästään. Psyykkisesti hän tekee itsestään hyvää vauhtia kovaa taistelijaa, mutta hänen on rauhoituttava hieman, sillä tuomarit ja muut kuljettajat ovat hänen perässään, ex-kuljettaja lisäsi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.