McLarenin päivittäisjohtoon vuoden alussa palannut Ron Dennis sanoo, että hänen aiemmin kesällä kohua herättänyt pyyntö Jenson Buttonille ”yrittää kovemmin” on tulkittu liian voimakkaasti.

Talli on julkisesti todennut etsivänsä kuljettajakokoonpanoa, jonka varassa se voi kehittyä useita vuosia. 34-vuotiaan Buttonin on tulkittu olevan tallille varavaihtoehto kokeneeksi kuljettajaksi, mikäli se ei kykene houkuttelemaan viime vuosien menestyskuljettajaa ensi vuodeksi leipiinsä.

– Jokainen, joka näki kyseisen haastattelun televisiossa, tietää kyllä, että siihen [kommenttiin] liittyi huumorielementti, Dennis selitti F1-sarjan kotisivulla.

– Mutta samaan hengenvetoon on kysyttävä, halusinko myös herätellä Jensonsia vähän? Kyllä halusin. Mutta tein sen pehmeästi, en pahantahtoisesti. Kenties strategiani teho ilmeni heti siinä, että Jenson reagoi ajamalla kauden parhaan tuloksensa.

Dennis sanoo myös olevansa tyytyväinen molempiin kuljettajiinsa todeten, että tuloksia on syönyt auton kilpailukyky.

– Kyllä, olen tyytyväinen sekä Jensoniin että Keviniin [Magnussen]. Molemmat pystyvät voittamaan kisoja kilpailukykyisessä autossa. Jenson on osoittanut sen 15 kertaa urallaan ja Kevin on jo lyhyellä F1-urallaan näyttänyt, että hänellä on yltäkylläisesti vauhtia.