Belgian GP:n aika-ajoista muodostui suuri pettymys Force India -tallille ja etenkin kuljettajien MM-sarjassa seitsemäntenä olevalle Nico Hülkenbergille, joka jäi 18:nteen lähtöruutuun. Aika-ajot ajettiin sateisissa olosuhteissa, mikä varmasti heikensi Force Indian kilpailukykyä.

Hülkenberg oli tapojensa mukaan rehellinen ja tunnusti aika-ajoissa tekemänsä virheet. Avausosiosta olisi täytynyt päästä jatkoon.

– Aluksi kaikki näytti hyvältä; olin hyvässä vauhdissa ja päätimme pysyä radalla samalla välikelin rengassetillä koko session ajan. Ehkä se vaikutti Q2:sta tippumiseen, koska renkaani olivat aika vanhat ja kuluneet session lopussa. Q2:n olisi silti pitänyt olla mahdollista, mutta tein virheitä kahdella viimeisellä kierroksellani, vedin jarrutuksen pitkäksi viimeiseen mutkaan tultaessa, menin leveäksi ja menetin aikaa, Hülkenberg selosti tallinsa tiedotteessa.

Saksalainen uskoo, että hän pystyy nousemaan pistekamppailuun.

– Uskon, että voimme palautua tästä, koska meillä on hyvä auto ja pitkien vetojen vauhti kuivalla kelillä näytti eilen [perjantaina] lupaavalta.