Sekä kuljettajien että erityisesti valmistajien sarjaa ylivoimaisesti johtava Mercedes-talli ei juhli vielä syyskauden alla varmoja mestaruuksia.

Tallipomo Toto Wolff sanoo Red Bullin Daniel Ricciardon – hieman onnekkaasti – voittaman Unkarin GP:n olleen herätys tallille. Kisassa toiseksi ajoi Ferrarin Fernando Alonso varmistaen näin kauden ensimmäisen palkintokorokkeen, jossa ei kahdella kärkisijalla nähty vähintään toista Mercedes-kuljettajaa.

– Vaikkakin tiimi on tehnyt fantastista työtä, me olemme täysin tietoisia, että mestaruuskamppailu on kaikkea muuta kuin ratkaistu, kuten joidenkin kilpailijoidemme vauhti Unkarissa osoitti, Wolff sanoi.

Kilpakumppaneiden kunnioittamisesta huolimatta Mercedes toivoo vielä vahvempaa loppukautta jäätyään voitotta ainoastaan kahdesti tällä kaudella. Avain tähän tekniikan pettämisen välttäminen.

– Kun valmistaudutaan Spahan ja toisaalta mietitään viimeaikaisia suorituksiamme, on selvää, että luotettavuus on avaintekijä alkukaudesta ansaitsemamme johdon pitämisessä, hän jatkoi.

– Me lähestymme jäljellä olevia kahdeksaa kisaa selkeänä tavoitteenamme suoriutua siitä osiosta entistäkin paremmin.