Michael Schumacherin paranemisprosessia erittäin tarkasti seurannut entinen Formula 1 -sarjan johtava lääkäri Gary Hartstein julkaisi maanantaina uuden blogikirjoituksen otsikolla ”Hyviä uutisia?”, kun Schumin kerrottiin heränneen koomasta.

Hartstein huomauttaa, että Schumacher ei itse asiassa ole ollut koomassa enää huhtikuun jälkeen, ja tiedotteen perusteella sen jälkeen ei ole ilmeisesti tapahtunut juuri muutoksia.

– Kun Sabine kertoi, että Michael avasi hetkittäin silmänsä, tiesimme ettei hän ole enää koomassa, määritelmän mukaan. Kooma = ei tietoisuutta, ei silmien availua. Silmien avaaminen, mutta tajuton, se on vegetatiivinen tila. Lisätään siihen vaihtelevia merkkejä ympäristön kanssa kommunikoimisesta, se on minimaalisen tiedostava tila, Hartstein kirjoittaa.

– En voi olla ajattelematta sitä, että jos Michael olisi parantunut lainkaan siitä minimaalisen tietoisesta tilasta, jonka Sabine huhtikuussa muotoili, meille kerrottaisiin, että Michael on lähdössä kuntoutukseen, että hänellä on vaikeuksia itsensä ilmaisemisessa ja hän tekee rajusti töitä päästäkseen parempaan kuntoon. Tai että hänen täytyy opetella kävelemään, lukemaan, kirjoittamaan jne. uudestaan. Mutta ei, meille kerrotaan vain se, minkä me jo tiedämme, ja että uusia päivityksiä tilanteeseen ei pidä odottaa. Vähän niin kuin ajattelin, Hartstein vetää yhteen maanantaisia uutisia.

Hartsteinin mielestä tilanne ei näytä todellakaan hyvältä.

– Tämä kaikki jättää suuhuni erittäin huonon maun. Ja valtavan tilan surua Michaelin perheelle ja teille, hänen faneilleen.

Lue koko blogikirjoitus täältä: Gary Hartstein