F1-legendalta suorat sanat Valtteri Bottaksen ja Massan tallimääräyskohusta

Formula ykkösten suurimmaksi mestaruudettomaksi kuljettajaksikin mainittu Stirling Moss sanoo, että Felipe Massan päätös olla noudattamatta tallimääräystä Malesian GP:ssä oli oikea.

Paljon taaempaa aloittanut ja huonommalla strategialla ajanut Valtteri Bottas otti tallikaverinsa kahdesti kiinni viime viikon kisassa, ja jälkimmäisellä kerralla brassi sai ohjeen päästää hänet ohi, mutta kieltäytyi.

Maailman vanhin moottoriurheilujulkaisu Motor Sport kysyi Mossilta, olisiko hän päästänyt tallikaverinsa ohi Massan asemassa.

– Ei toivoakaan, poju, legenda vastasi ykskantaan kysymykseen.

– Mikäli sopimuksessasi ei lue, että sinun on päästettävä tallikaverisi ohi, ajat häntä vastaan kilpaa siinä missä kaikkia muitakin radalla. Mikäli sopimuksessa puolestaan lukisi niin, en allekirjoittaisi sitä.

Moss sanoo, että tallimääräykset eivät ole kohtuuttomia kaikissa tilanteissa formula ykkösissä, mutta kauden toisessa kisassa ne sitä ovat.

– Voi olla muita perusteita myöhemmin kaudella [tallimääräyksille], jos vain toisella on mahdollisuus mestaruuteen, mutta tämä oli vasta toinen kisa! Olisin tehnyt aivan saman kuin Massa.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.