Koomassa jo kolmisen kuukautta maanneen Michael Schumacherin parantumismahdollisuuksia arvioinut formula ykkösten entinen johtava lääkäri Gary Hartstein on ottanut blogissaan kantaa tiedottamiseen saksalaisen tilasta.

Lääkäri pitää valitettavana, että F1-legendan terveystilanteen kehityksestä ei ole annettu tietoa julkisuuteen juuri ollenkaan, mutta sanoo sen voivan olla tietylla tasolla hyödyllistäkin.

– Tiesin aina, että Michaelia jumaloitiin. Kulutin vuosia eri radoilla, jotka olivat punaisenaan Ferrari-lippiksiä, lippuja ja paitoja – kaikki Michaelin vuoksi. Olen yhä ällistynyt hänen faniensa rakkauden syvyydestä ja sinnikkyydestä, Hartstein kirjoittaa.

– Vaikkakin olen enemmän kuin lievästi huolissani siitä, mitä tapahtuu jos ja kun hyvin huonoista uutisista ilmoitetaan, olen käsittänyt, että tilannetiedotusten puute on kenties antanut meille kaikille tilaisuuden siirtyä hieman eteenpäin, käsitellä tapahtumaa ja aloittaa irroittautuminen.

– Tämä on minusta varmaankin yksi odottamattomista eduista, joka Michaelin perheen valitsemalla mediastrategialla on ollut.

– Jotenkin oloni on sellainen, että ihmiset tulevat selviämään tästä, sillä heillä on nyt ollut aikaa käsitellä tapahtumaa. On vain sääli, että tähän tilanteeseen päästäkseen [fanien] piti käsitellä tunne tulemisesta hylätyksi. Sekin tulee katoamaan. Toivottavasti.