F1-sarjan kaupallisella johtajalla Bernie Ecclestonella on hätäsuunnitelma, mikäli Lotus ja sen uudet sijoittajat [Quantum] eivät lupauksistaan huolimatta maksa Kimi Räikköselle hänen palkkaansa.

Lotus-kuljettaja paljasti viime viikolla, että hänelle ei ole maksettu kuluvasta kaudesta ”euroakaan” ja että mikäli tilanne ei muuttuisi, hän jättäisi kauden kaksi viimeistä kilpailua – Yhdysvallat ja Brasilian – ajamatta.

Saksalaisen Der Spiegelin mukaan tilanne on huolestuttanut F1-maailman mahtavinta miestä, Ecclestonea, siinä määrin, että hän on valmistautunut pahimpaan.

– Räikkönen on yksi Ecclestonen formula ykkösten vetonauloista, joten hän pohtii, miten hän voisi houkutella suomalaisen Austiniin ja Brasiliaan, sanomalehti kirjoittaa.

– Suunnitelma: hän haluaa antaa Lotukselle kuuluvat televisiotulot suoraan Räikköselle. [Räikkösen] manageri [Steve] Robertson vahvisti Spiegelille, että tämä olisi tervetullut vaihtoehto.

F1-miljardööri teki oman näkemyksensä tilanteesta selväksi viime viikonloppuna vaatimalla Lotusta maksamaan kuljettajalleen.