Valtteri Bottaksen tallikaveri, Williamsin Pastor Maldonadon siirtyminen Lotus-talliin ei ole vielä poissuljettu vaihtoehto, raportoi brasilialainen Estadao-sanomalehti torstaina.

Nykyisen työantajansa kanssa viimeisimpien viikonloppujen aikana pahasti riitaantunut venezuelalainen voisi olla Lotukselle vaihtoehto, mikäli tallin pitkään neuvottelema ja rahakas kumppanuus Quantum-sijoittajaryhmän (ent. Infinity) kanssa ei toteutuisi.

– He [Quantum] aina sanovat, että me tulemme, me tulemme. Mutta mitään ei tapahdu, asiasta perillä oleva lähde kertoi sanomalehdelle Koreassa.

Mikäli Maldonado todella siirtyisi Venezuealan valtiollisine sponsorirahoineen Lotukselle, hänen korvaajansa voisi olla Ferrarilta lähtevä Felipe Massa, joka toisi sanomalehden arvion mukaan noin 10 miljoonaa dollaria Williamsille, mikä ”käytännössä takaisi” paikan tallissa.

Sekä Maldonadon että Massan managerina toimii sama henkilö, Nicolas Todt.

Saksalainen Auto Motor und Sport kirjoittaa niin ikään torstaina, että Williamsin apulaistallipäällikkö Claire Williams vieraili hiljattain Venezuelassa neuvottelemassa Maldonadon sponsorin, öljy-yhtiö PDVSA:n kanssa.

Lehden kuuleman ”huhun” mukaan yhtiö olisi valmis maksamaan tallille Maldonadon sponsorisopimuksen purkamisesta, mikäli kuljettaja siirtyisi Lotukselle. Myös kyseisen julkaisun mukaan miehen korvaaja voisi olla tällöin Massa.