Williamsin Valtteri Bottas kertoo tulevan viikonlopun Japanin GP:n olevan hänelle odotettu tapahtuma. Suomalaiskuljettaja sanoo pitävänsä Suzukan radasta enemmän kuin mistään toisesta kalenterissa.

– Ajoin perjantaisession viime vuonna ja Suzukasta tuli saman tien suosikkiratani sen korkean nopeuden ja erikoisten mutkayhdistelmien vuoksi, Bottas kertoi.

– Ykkössektori on erityisen hauskaa ajaa, sillä se on hieman kuin vuoristorata, jossa on nopeita korkeusmuutoksia. Myös fanit tekevät kisasta erityisen; he ovat erittäin kannustavia ja on paljon faneja, jotka kannustavat suomalaisia kuljettajia.

Haasteita Suzukassa on tunnetusti yllin kyllin ja rata kuuluu niin sanottuihin kuljettajan ratoihin, joissa taidolla on poikkeuksellisen suuri vaikutus tuloksiin.

– Ohittaminen voi olla vaikeaa tällä radalla, joten hyvät aika-ajot tulevat olemaan tärkeätä, mutta sää voi olla varsin vaihteleva, joten tilaisuuksia strategiapelille on myös, Bottas jatkoi.

– Auton säätäminen on vaikeaa, koska mutkayhdistelmään kuuluu nopeita mutkia ja teknisiä osia, joissa tarvitaan mekaanista pitoa. Tästä syystä auton säätämisessä on tehtävä hieman kompromissi.