Lotuksen ratatoimenjohtaja Alan Permane kertoo perjantain Suzukassa näyttäneen, että sekä Kimi Räikkösen että Romain Grosjeanin autoissa on yhä parannettavaa.

– Meillä oli hiukan vaikeuksia tänään tasaisuudessa molempien kuljettajien seikkaillessa radan ulkopuolella. Erityisesti Romainin jarrut lukkiutuivat, mitä voimme korjata moottorikartoilla, Permane selitti.

Räikkösen kisapitkä veto jäi hieman torsoksi hänen ajettuaan ulos ja jäätyä kiinni soralle, minkä ansiosta hänen päivänsä radalla päättyi puolisen tuntia etuajassa. Kaikesta huolimatta sekä lauantai että sunnuntai näyttää hyvältä, insinööri arvioi.

– Me menetimme kohtuullisen määrän pitkien vetojen dataa Kimin spinnauksen ansiota, mikä tarkoittaa sitä, että Romainin ohjelmaa muutettiin hieman ja saatamme mietiskellä huomisissa harjoituksissa kisasimulaatioiden tekemistä.

– Pehmeämmällä renkaalla me vaikutamme kilpailukykyiseltä ja voimme varmaankin odottaa vahvaa aika-ajoa. Myös pitkät vedot vaikuttavat hyviltä, joten alku viikonlopulle on rohkaiseva.