McLarenin johtoon 1980-luvun alussa noussut ja yhtiön nykyiseen suuruuteensa nostanut entinen tallipäällikkö ja nykyinen konsernipomo Ron Dennis on kertonut muistojaan ajastaan McLarenilla.

50-vuotistaivaltaan ensi viikonloppuna Italiassa juhlivan yhtiön pääjohtaja kertoo tallin kotisivulla, että yksi hänen suosikkiaikakausistaan alkoi 1990-luvulla. Kysyttäessä, minkälainen kuljettaja Mika Häkkinen oli, vastaus oli lyhyt:

– Nopea! Muistelen niitä päiviä suurella lämmöllä. Mutta aina kun ajattelen Mikaa, ajattelen myös David Coulthardia, sillä he muodostivat niin fantastisen toveruuden, Dennis kertoi.

– Me olimme onnekkaita siitä, että meillä oli kaksi yksilöä, jotka uskoivat niin epäitsekkäästi joukkuepelin konseptiin.

– Ja vaikkakin Mika lopulta jätti lajin kaksinkertaisena maailmanmestarina, olisi asiatonta jättää huomiotta, kuinka suuren panoksen David antoi hänen menestykselleen. Hän oli uskomattoman sitoutunut kuljettaja, joka hyvänä päivänä oli aivan yhtä nopea kuin kuka tahansa muu, Dennis kehui skottia.

”Mika oli yksinkertainen persoonallisuus”

– Mika oli yksinkertainen persoonallisuus. Hän ei ottanut mitään kilpa-autoilun ylimääräisiä taakkoja niskaansa; hänellä ei ollut ympärillään faniseuruetta, hän ei lähtenyt mukaan politikointiin, eikä välittänyt mediasta. Kaikki, mitä hän tahtoi, oli ajaa kilpa-autoja niiden äärirajoilla ja hän eli sitä varten.

McLarenin ohjaksissa ovat olleet muun muassa Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Kimi Räikkönen, Lewis Hamilton ja Fernando Alonso. Dennis vihjaa, että Häkkinen sai kuitenkin autostaan eniten irti:

– Vaikkakaan eri aikakausien ajotyylejä ja dataa vertailtaessa ei voi koskaan olla täysin empiirinen, tiedän, että McLarenilla on ihmisiä, jotka ovat yhä vakuuttuneita, että Mika oli nopein kuljettaja, joka meillä koskaan on ollut – ja se on aika paljon sanottu.