Lotus-tallin omistajayhtiö Geniin hallituksen puheenjohtaja Gerard Lopez on purkanut Ranskan mediassa pettymystään ykköskuljettajansa lähdöstä Ferrarille ensi kaudeksi.

– Hänellä oli kaikki; kilpailukykyinen auto, tallin tuki, verraton mukavuus tallissa, Lopez listasi Kimi Räikkösen nauttimia etuja Lotuksella.

Ex-mestari teki Singaporen viikonlopun aikana selväksi, että ratkaiseva tekijä siirrossa oli raha. Lotus-pomo myöntää, että palkanmaksussa on ollut viivityksiä, mutta pahoitteli Räikkösen Lopezin mielestä muuttunutta asennetta rahan suhteen.

– Kuten viime vuonna, kaikkea ei maksettu ajoissa, mutta hän sai [2012] lopulta kaikki rahansa. Meillä ei ole sellaista budjettia kuin joillain muilla talleilla, joten meidän on priorisoitava.

– Minä luulin, että Kimi ei palannut lajiin rahan takia, mutta on selvää, että todellisuudessa asia onkin päinvastainen.

– Nyt ongelma ei ole enää meidän. Lopulta me emme kyenneet kilpailemaan sellaisia talleja vastaan, jotka ovat valmiit mihin tahansa saadakseen sopimuksen kuljettajan kanssa.

Lähde: Motorsport.com