Mercedeksen Lewis Hamilton arvioi Singaporen GP:n jälkeen, että kisan voittaja ja sarjajohtaja Red Bullin Sebastian Vettel on saavuttanut lajissa jo sellaisen ylivoiman, jota britti itse ei haluaisi nauttia.

Vettel repi tarvittaessa eroa seuraajiinsa pari sekuntia kierroksella viime sunnuntaina. Tällainen etu suorituskyvyssä vie kilpailun pois kilpa-ajosta, Mercedes-kuljettaja arvioi.

– Yritin kuvitella, minkälaista olisi voittaa kisoja yhtä helposti kuin hän on niitä voittanut. On joka kuljettajan unelma ajaa autoa, jolla voi taistella, Hamilton sanoi BBC Sportille.

– Itse en haluaisi olla niin kaukana edellä. Haluan taistella hänen tai ylipäätään kenen tahansa kanssa.

Hamilton ei kuitenkaan kutsu tulevan nelinkertaisen mestarin ylivoimaa masentavaksi. Siihen kun on jo totuttu:

– Ei se ole masentavaa. Se ei ole mitään uutta. Kun katson hänen ohjaamovideoitaan, ei vaikuta siltä, että hän on äärirajoilla samoin kuin jotkut muut kuljettajat.

– Kun liikkumavaraa on niin paljon, se helpottaa onnistumista. Loppujen lopuksi hän tekee sitä työtä, mitä hänen tuleekin tehdä.

Saksalaisen saamia buuauksia palkintokorokkeella yleisön joukosta kilpakumppani ei sen sijaan sulata.

– Ketään ei tulee buuata heidän menestyksestään oli se sitten heille miten helppoa tai vaikeaa tahansa. Buuaus on kielteistä; erityisesti kun joku työskentelee niin lujasti menestyksen eteen.