Suomalaiskuljettaja Kimi Räikkösen julkaisemista vaille oleva sopimus Ferrarin kanssa syntyi mielenkiintoisten neuvotteluiden päätteeksi. Yleensä vääntöä neuvotteluosapuolten välillä syntyy nimenomaan kontrahdin taloudellisista asioista, muttei tällä kertaa.

– Rahasta päästiin Kimin ja Ferrarin välillä nopeasti sopuun. Paperin muista ehdoista jouduttiinkin vääntämään hieman pidempään, lähde paljastaa SuomiF1-sivustolle.

Sopimukseen on rakennettu kohtia, jotka eivät välttämättä löydy ihan jokaisesta normikontrahdista. Keskustelua ovat aiheuttaneet muun muassa Räikkösen velvollisuudet kisojen ulkopuolisissa edustustehtävissä, mutta myös itse sopimuksen julkistamisesta on sovittu yllättävän yksityiskohtaisesti.

”Kimi arvostaa vapaa-aikansa todella korkealle”

Kun reilu viikko sitten uutisoimme lähteeseemme viitaten, ettei Räikkösen Ferrari-sopimusta mitä todennäköisimmin julkisteta Monzassa, herätti paljastamamme sopimuksen yksityiskohta monissa epäluuloa tai hämmennystä.

– Sopimukseen on määritelty, että Räikkönen saa päättää julkistamisen ajankohdan, lähteemme kertoi tuolloin.

Julkistamisen ympärille on kirjattu kuitenkin muitakin ehtoja. Tämä kokonaisuus kuvastaa hyvin, miten tarkkaan koko paperi on laadittu – viimeistä yksityiskohtaa myöten.

– Sopimuksen julkistamisen osalta kokonaisuus on todella kompleksi. Kimi siis saa päättää julkaisemin ajankohdan, Ferrarilla puolestaan on päätäntävallassaan julkaisupaikka ja sen muoto eli paljastetaanko paperi isossa lehdistötilaisuudessa vai pelkällä tiedotteella, lähteemme ilmoittaa.

– Julkistamisen osalta Räikkönen on saanut neuvotteluissa läpi vaatimuksen, että hänen ei halutessaan tarvitse olla mahdollisessa pressitilaisuudessa henkilökohtaisesti paikan päällä. Ehkä tästä voi vetää sen johtopäätöksen, että Kimi arvostaa vapaa-aikansa todella korkealle, lähteemme nauraa.

Pekka Franck (Twitter @PekkaFranck)