Tulevana viikonloppuna formula ykkösissä ajetaan Italian GP eli Ferrarin perinteinen kotikisa Monzassa. Kimi Räikkösen edellinen sopimus italialaistallin kanssa julkistettiin kyseisessä osakilpailussa, mutta vastaavaa tuskin nähdään tällä kertaa.

Kun viimeksi 20. elokuuta uutisoimme lisätietoja Räikkösen ensi kauden Ferrari-kontrahdista, lähteemme kertoi sopimuksen julkistamisen venymisen syyksi ”sopimustekniset asiat”. Nyt meillä on tiedossa konkreettisemmin, mitä tuo tarkoittaa.

– Voisi olettaa, että Ferrari haluaa julkistaa näin ison kontrahdin omien fanien edessä. Ferrarilla on kuitenkin yksi ongelma: päätös ei ole heidän käsissään! Sopimukseen on määritelty, että Räikkönen saa päättää julkistamisen ajankohdan. Eikä Kimillä tunnu olevan mikään kiire asian suhteen, lähteemme kertoo.

Räikkösellä päätös myös optiosta

Paljastimme viimeksi myös sopimuksen pituuden: 2+1 vuotta, jossa kolmas vuosi on optio. Jo tuolloin kerroimme, että paperia julkistettaessa Ferrari tulee todennäköisesti puhumaan ainoastaan kaksivuotisesta kontrahdista. Syy tähän on selvä.

– Kolmas vuosi on siis optio ja optio on nimenomaan Kimin käsissä. Räikkönen saa päättää, jatkuuko sopimus kahden vuoden keston jälkeen vai ei. Ferrarilla ei tässäkään ole sananvaltaa, ellei asiaa hoideta isolla rahalla kuten viimeksi tehtiin, lähteemme jatkaa.

Pekka Franck (Twitter @PekkaFranck)