F1-sarjan kaupallinen johtaja Bernie Ecclestone on paljastanut, että hän toivoi Lotus-kuljettaja Kimi Räikkösen tekevän kuljettajasopimuksen tulevasta kaudesta Red Bullin kanssa.

Neuvotteluita tunnetusti käytiin, mutta Italian GP:n alla energiajuomayhtiö vahvisti sopimuksen Toro Rosson Daniel Ricciardon kanssa.

– Ollakseni rehellinen, minusta hän olisi sopinut sinne, Ecclestone sanoi Sky Sportsille lisäten, että hän ei kuitenkaan erityisesti lobbannut Räikköstä talliin.

– En, koska Red Bullin pomo päättää, mitä hän haluaa tehdä. Hän perusti Toro Rosson kauan sitten ja kulutti paljon rahaa Toro Rosson tukemiseen, jotta se voi tuoda uusia kuljettajia lajiin.

– [Red Bullilla] on nyt uusi kuljettaja, jonka he uskovat olevan toiveidensa mukainen ja kilpailukykyinen.

Kysyttäessä uskooko hän Räikkösen pysyvän Lotuksella vai siirtyvän kenties Ferrarille ensi vuonna, Ecclestone vastasi huumorilla:

– [Fernando] Alonso kai sanoo, että hän ei ole tyytyväinen [Ferrarilla]. Joten ehkä [Räikkönen menee sinne], mikäli hän [Alonso] menee Marussialle tai Caterhamille tai jotain. En tiedä mihin muuallekaan hän voisi mennä.