McLarenin kausi on ollut valtava pettymys. Viime vuonna englantilaistallilla oli ison osan kautta koko lähtöruudukon nopein auto, mutta tänä vuonna Jenson Button ja Sergio Perez ovat joutuneet taistelemaan pääsystä pisteille. McLaren on MM-sarjassa kuudentena ja taistelee vitospaikasta Force Indian kanssa.

Tallipäällikkö Martin Whitmarsh avautui syistä katastrofaalisen kauden taustalla Autosportille. Kauden 2012 auto oli yllättävän hyvä, kun taas radikaalit ratkaisut tämänvuotiseen auton kanssa paljastuivat radalla tuulitunnelia ja tietokonemallinnusta huonommiksi.

– Viime vuoden lopulla osa päivityksistämme ylisuoriutui. Ylisuoritimme radalla. Oikea [vuoden 2012] auto oli oikeasti parempi kuin tuulitunnelimalli.

– Joskus elämässä on onnekas ja kaikki asiat loksahtavat kohdalleen. Joskus niin taas ei käy, Whitmarsh sanoi.