Ferrarin pääjohtaja Luca di Montezemolo on arvostellut kansainvälisen autoliitto FIA:n toimintaa Mercedeksen rengaskoeskandaalin hoitamisessa.

Mercedekseltä kiellettiin osallistuminen Silverstonen nuorten kuljettajien testiin, sillä talli oli jo ajanut luvattoman kolmen päivän rengastestin Pirellille vuoden 2013 autolla aiemmin kaudella. FIA:n kansainvälinen tuomioistuin syytti tapauksesta osittain Mercedestä, osittain Pirelliä ja osittain itseään. Montezemolon mielestä FIA ei osoittanut tarpeeksi rohkeutta rankaista Mercedestä kunnolla rikkomuksestaan.

– Formula 1:en tulee olla puhdas laji ilman mitään kyseenalaisia toimia, joita olemme saaneet kestää lähivuosina. Ensi kaudella pääsemme taas testaamaan kunnolla. Emme näe enää vastaavia farsseja kuin tänä vuonna, kun yksittäisen tiimi sai suorittaa laittomia testejä ilman kunnon rangaistusta, Montezemolo laukoo Corriere della Seralle.

– Tässä tapauksessa olisin odottanut enemmän selkeyttä ja rohkeutta FIA:lta. Toisaalta, nyt kaikki voivat seurata, kun laittomat testit kantavat hedelmää: ennen niitä talli ei ollut voittanut yhtäkään GP:tä, mutta heti testin jälkeen se voitti kolme viidestä.