Entinen F1-kuljetta David Coulthard kertoo yllättyvänsä, jos mestaruussarjaa johtavan Sebastian Vettelin 38 pisteen ero toisella sijalla olevaan Kimi Räikköseen ei riitä takaamaan miehelle neljättä mestaruutta.

Jäljellä olevista yhdeksästä kilpailusta on jaossa vielä 225 pistettä, mutta Coulthard uskoo Red Bull-kuskin vievän voiton siitä huolimatta kotiin.

– Historiallisesti katsottuna, jos kuljettaja onnistuu rakentamaan hyvän etumatkan kanssakilpailijoihinsa kauden ensimmäisellä puolikkaalla, ei auta vaikka jonkun muun tulokset paranisivat myöhemmin huomattavasti. Ensimmäistä sijaa pitävän onnistuu yleensä kynsin ja hampain roikkua etulyöntiasemassaan ja korjata mestaruus, Coulthard analysoi GPUpdate.netille.

– Mercedes näyttää nyt todella vahvalta, siitä ei ole epäilystäkään. Heillä on nopea auto sekä joitakin etuja Red Bulliin nähden. Mutta Red Bullilla on todella johdonmukainen paketti: Sebastian on kiistatta merkittävä kuljettaja. Tietenkään en tiedä tätä varmasti, mutta hämmästyisin, jos hän ei voittaisi neljättä mestaruuttaan.