Caterham-kuljettaja Giedo van der Garden mukaan uudet F1-tulokkaat saavat oppia ratojen säännöt vaikeimman kautta.

Hollantilainen pääsi neljän GP2 vuoden jälkeen istumaan F1-auton rattiin Caterhamin leivissä tällä kaudella. Tiimiin ja autoon totutteluun ei ollut uudella kuljettajalla aikaa kuin kolmen testiajon verran: van der Garde kertoo, että kauden ensimäisen puolikkaan kymmenen kilpailua ovat siis olleet hänelle jatkuvaa oppimista. Kauden tärkeimmiksi opetuksiksi van der Garde nimeää vaatimattomasti aivan kaiken.

– GP2:sta Formula 1:een siirtyminen on suuri askel. Tehtävää on paljon, esimerkiksi media- ja sponsoritapahtumia – auton ajamisen lisäksi muuta ohjelmaa on paljon, ja tiimi on aikaisempaa suurempi. Kaikkeen pitää tottua, van der Garde luettelee ESPN:lle.

– Asiat täytyy oppia kovemman kautta, mutta sen kanssa on vain selvittävä. Mielestäni olen selvinnyt melko hyvin.