Entinen F1-insinööri Gary Anderson varoittaa, että Michelinin potentiaalisessa paluussa formula ykkösiin on olemassa vaaroja. Rengasvalmistaja on ilmoittanut avoimesti olevansa periaatteessa valmis palaamaan lajiin jo ensi vuonna, jos se pääsee yhteisymmärrykseen ehdoista eri osapuolten kanssa.

Anderson kirjoittaa BBC Sportin kolumnissaan, että ranskalaisyhtiö ”ymmärtää alansa paremmin” kuin mikään muu, jonka kanssa hän on työskennellyt.

Viime hetken muutos olisi kuitenkin talleille takaisku, sillä heidän tulevat autonsa on suunniteltu Pirellin renkaita silmällä pitäen.

– Koska tallit ovat jo edenneet pitkälle ensi kauden autojensa suunnittelussa, heidän pitäisi tehdä merkittäviä muutoksia niihin, mikäli Michelin tekisi paluun, Anderson kirjoittaa.

– On myös huomionarvoista, että Michelin ei ikimaailmassa tekisi sitä, mitä Pirelli on tehnyt, eli tietoisesti tuottaisi renkaita, jotka kuluvat kilpa-ajon parantamiseksi. Ei, Michelin rakentaisi kestäviä renkaita, jotka tarjoaisivat yhden pysähdyksen kisoja useimmilla radoilla. Jotkut sanovat, että se johtaisi tylsiin kisoihin.