Ensi vuoden syyskuussa debytoiva uusi FIA:n alainen sähköautosarja Formula E alkaa saada muotoaan.

Ensimmäiseen kauteen kuuluu kymmenen kisaa, jotka alustavassa kalenterivedoksessa ovat Berliini, Bangkok, Peking, Buenos Aires, Lontoo, Los Angeles, Miami, Putrajaya (Malesia), Rio de Janeiro sekä Rooma.

Myös talleja tulee olemaan kymmenen, joista jokainen ajattaa kahta kuljettajaa. Tähän mennessä mukaan ovat ilmoittautuneet brittiläinen Drayson Racing, kiinalainen China Racing sekä eilen vahvistettu amerikkalainen Andretti Autosport.

Sarjan Spark-Renault SRT-01E -nimisen standardiauton avauskaudelle rakentaa ranskalainen hiljattain perustettu yritys Spark Racing Technology. Talleilla tulee kuitenkin olemaan mahdollisuus suunnitella ja kehittää omia autojaan teknisten sääntöjen puitteissa.

Auton moottori kehittää maksimissaan 270 bruttohevosvoimaa (rajoitettu) aika-ajosäädöissä. Kisassa moottoria käytetään energiansäästöohjelmassa, jolloin tehoa on 90 hevosvoimaa vähemmän. Push-to-Pass -toiminto kuitenkin tarjoaa ohittamisen helpottamiseksi täydet tehot väliaikaisesti.

Auto kiihtyy nollasta sataan arviolta 3 sekunnissa ja huippunopeudeksi odotetaan 225 kilometrin tuntinopeutta. Lopullisia lukuja ei ole vielä vahvistettu.

Auton eri osia toimittavat useat eri yritykset, mukaan lukien Renault, McLaren, Williams sekä Dallara. Renkaat toimittaa Michelin.

Katso ylhäältä galleria (C: Formula E Holdings) kilpurista.