Entisen F1-kuski Michael Andrettin omistama Andretti Autosport tulee perustamaan tallin ensi vuonna starttaavaan Formula E -sähköautosarjaan. Sarjaan on suunniteltu kymmentä kahden auton tallia, ja Andretti Autosport on nyt kolmas brittiläisen Drayson Racingin ja kiinalaisen China Racingin jälkeen.

– Me olemme kilpa-ajoliiketoiminnassa ja olemme etsineet mahdollisuuksia laajentaa. Kun meihin otettiin yhteyttä tämän asian tiimoilta, se vaikutti harkitsemisen arvoiselta asialta.

– Mitä enemmän me sitä mietimme, sitä enemmän me kiinnostuimme, muun muassa IndyCarissa vaikuttava Andretti kommentoi yhtiön kotisivulla.

– Me pidämme tämän sarjan relevanttiudesta, sillä yksi ongelma, joka autourheilulla on edessään – ja tulevaisuudessa entistä enemmän – on relevanttiuden puute. Minusta siihen vastataan sähköautoilla. Se on hyvä tapa saada nuori yleisö kiinnostumaan kilpa-ajosta ja olen innoissani siitä, että olen mukana tässä ruohonjuuritasolla.

Sarjan toimitusjohtaja Alejandro Agag sanoi amerikkalaistallin olevan tärkeä lajille, johon on suunniteltu aluksi kaksi kisaa Yhdysvaltoihin.

– Andretti on suuri nimi moottoriurheilussa ja kun lanseerasimme sarjan, me sanoimme haluavamme maantieteellisesti monipuolisia talleja. Meille Yhdysvallat ja Kiina ovat avainmarkkinoita.

– Yhdysvalloissa tarvitsimme vahvan tallin näyttämään tietä, eikä meidän mielestämme parempaa nimeä kuin Andretti ole olemassa.