Sky Sportsin F1-asiantuntija Mark Hughes arvelee, että Kimi Räikkösen siirtoa Red Bullille ei tukisi ainoastaan tallin johto, vaan myös sen ykköskuljettaja Sebastian Vettel.

Hughes kirjoittaa tuoreessa kolumnissaan, että Räikkösen ”ylläpitokustannukset” tallin ilmapiiriä silmällä pitäen olisivat todennäköisesti matalimmat kaikista vaihtoehdoista. Toisin kuin Webberin ja Vettelin, Räikkösen vaatimukset tallia kohtaan rajoittuvat auton kilpailukykyyn.

– Ferrari oli hämmästynyt siitä, miten helppo hän [Räikkönen] oli heille [vuosina 2007-2009] ja miten vähän vaatimuksia hänellä oli, Hughes selittää.

– Itse asiassa heidän ongelmansa hänen kanssaan oli se, että heidän mielestään hän ei ollut tarpeeksi vaativa. Syy, miksi hän ei sopinut johtajaksi Ferrarilla on sama, mikä tekee hänestä ihanteellisen tallitoverin Vettelille Red Bullilla.

Räikkösen tallikaveruus olisi tilaisuus myös kolminkertaiselle maailmanmestarille, Vettelille nostaa arvostuksensa tulostensa mukaiselle tasolle, kolumnisti jatkoi.

– F1-yhteisössä, kuljettajat mukaan lukien, on pieni, mutta itsepintainen osio, jonka mielestä Vettel on ainoastaan hyvä kuljettaja fantastisessa autossa. Mikä ironista, Räikkösen asema paddockilla lienee korkeampi kuin Vettelin.

– Tämä on juurikin se syy, miksi Vettel nauttisi tallitoveruudesta hänen kanssaan. Jos hän asettuisi Kimin tasoista kuljettajaa vastaan ja selviäisi voittajana, se tuhoaisi epäilykset hänen tasostaan.