Valtteri Bottas sensaatiostaan: ”Olin todella yllättynyt”

© Kuva: Getty Images

Williams-kuljettaja Valtteri Bottas kuvailee ilmapiirin muuttuneen historiallisen vaikeasta alkukaudesta kärsivässä tallissa hänen Kanadan GP:n aika-ajojen kolmannen sijansa jälkeen.

– Se oli hienoa ja tallina se muistutti meitä siitä, miksi me kaikki olemme täällä – tällaisten tulosten vuoksi, Bottas sanoi Sky Sportsille.

– Kun tuollaisen tuloksen saa, se tuntuu valtavan hyvältä ja on erittäin motivoivaa. Aika-ajojen jälkeen talli tuntui melkein erilaiselta.

– Tiesin, että se oli hyvä kierros, mutta minulla ei ollut aavistustakaan, miten paljon se nousi esiin. Olin todella yllättynyt, kun insinöörini kertoi minulle, että olin kolmas.

Autoa tullaan kehittämään yhä, Bottas vakuuttaa, vaikka resurssien siirtäminen tulevan kauden autoon saattaisi vaikuttaa houkuttelevalta ratkaisulta.

– Meille on hyvin tärkeää ensin ymmärtää tätä autoa ja mikä siinä hyvää ja mikä huonoa, koska talli ei halua tehdä samoja virheitä seuraavassa autossa.

– Me yritämme yhä parantaa tätä autoa ja päästää kärkikymmenikköön. Kehitystä tulee olemaan tänä vuonna varsin paljon ennen siirtymistä seuraavaan.