Mercedeksen Lewis Hamilton on myöntänyt olevansa huolissaan siitä, että hän ei tule enää voittamaan mestaruuksia formula ykkösissä.

Hämmästyttävän avoimesti The Sunday Times’ Driving Magazinen haastattelussa puhunut entinen McLaren-kuljettaja kertoi, että sitten vuosien 2007 ja 2008 hän ei ole päässyt ajamaan autoa, joka tarjoaisi hänelle mahdollisuuden ”kilpailla”.

Mies vihjasi, että päätös jättää McLaren aiheutui siitä, että hän koki tuhlaavansa uransa parhaita vuosiaan väärissä autoissa.

– Aika hupenee käsistäni. On kulunut viisi vuotta mestaruuteni voittamisesta. Kun olin juniorikategorioissa, voitin mestaruuden joka vuosi tai joka toinen vuosi, Hamilton sanoi.

– On olemassa paljon kuljettajia, jotka eivät ole voittaneet mestaruutta, joten olen ainakin kiitollinen, että minulla on yksi. Mutta se on nykyisin vähemmän arvokasta, koska niin moni on voittanut mestaruuden. Nykyisin ihmiset, joilla on kaksi, kolme tai neljä mestaruutta, ovat erityisiä, Hamilton jatkoi.

Hamilton on 28-vuotias ja hänellä on täten useita vuosia jäljellä huipputasolla, mutta Mercedes ei ole ainakaan vielä pystynyt tarjoamaan mestaruuteen pystyvää autoa ja samaan aikaan yli kaksi vuotta nuorempi Sebastian Vettel on voittanut mestaruuksia jo kolme ja hyvinkin mahdollisesti kruunataan neljännen kerran tänä vuonna.

Samaan aikaan pelkoja on olemassa mahdollisista rangaistuksista Mercedekselle toukokuun rengastestin vuoksi tai jopa yhtiön F1-projektin loppumisesta.

– Minä vanhenen eikä minulla ole loputtomasti aikaa tässä lajissa. Alan siis ehdottomasti miettiä, kuinka ihmiset muistavat minut. Minä haluan, että minut muistetaan kovana kilpa-ajajana.

Lähde: Sky Sports