McLarenin tallipäällikkö Martin Whitmarsh on paljastanut, että talli teki päätöksen vaihtaa moottorivalmistajaa, koska se menetti asemansa Mercedeksellä tehdastallina ja on nykyisin ainoastaan asiakas. Kaudesta 2015 alkaen McLaren käyttää kuninkuusluokkaan palaavan Hondan moottoreita.

Tallipomo sanoi kuitenkin myös, että nykyisen pitkäaikaisen kumppanuuden lopettaminen ei ollut helppo päätös.

– Totta kai 20-vuotinen kumppanuus ja monet hienot muistot on vaikea pyyhkiä mielestä ja haikeutta on paljon. Sellaisesta ei ole helppoa vetäytyä, mutta lopulta sellaisen tallin kuin McLaren on oltava tehdastalli – me tarvitsemme [moottorivalmistajan] täyden tuen, Whitmarsh selvitti F1-sarjan kotisivulla.

– Muitakin mahdollisuuksia on ollut, mutta mikään niistä ei ollut niin mielenkiintoinen, että olisimme harkinneet Mercedeksen jättämistä – mutta Honda on Honda.

– He ovat yksi ainoista muista alkuperäislaitevalmistajista, joilla on pysyvä intohimo kilpa-ajoon. Se oli siis vastustamatonta meille ja oikea päätös.

Kysyttäessä, että onko sopimus Hondan kanssa parempi kuin Mercedeksen, vastaus oli myöntävä.

– Voit helposti kuvitella, että kaupallisesti tämä oli erittäin kannattavaa meille. Jätetään asia tähän, Whitmarsh sanoi.