Räikkösen podium rikkinäisellä autolla hämmästytti – ”Yksi kaikkein parhaista maailmassa”

Lotus-pomot olivat enemmän kuin ilahtuineita Kimi Räikkösen otettua toisen sijan Kiinan GP:ssä sunnuntaina vaikean puolitoistatuntisen jälkeen.

Räikkönen otti osuman Sergio Perezin McLarenista kisan alkupuolella, mutta kykeni ajamaan maaliin vaihtamatta vaurioitunutta nokkaansa. Suomalainen oli ohittamassa Pereziä, mutta meksikolainen puolusti asemaansa aggressiivisesti puskien hänet ulos radalta.

Tallipäällikkö Eric Boullier ei säästellyt kehujaan.

– Kimi osoitti jälleen, miksi hän on yksi kaikkein parhaista kuljettajista maailmassa olemalla yksi nopeimmista vahingoittuneellakin autolla, Boullier sanoi.

– Tallina me kykenimme tarjoamaan hänelle hyvän strategian, mikä mahdollisti Lewisin [Hamilton] lyömisen tiukassa taistossa. Ilman heikkoa starttia [jossa Räikkönen tippui neljänneksi toiselta sijalta] ja onnettomuutta olisimme ehdottomasti taistelleet voitosta.

Ratatoimenjohtaja Alan Permane kertoi, että Räikkösen auto menetti nopeutta törmäyksessä sekunnin neljänneksen kierrosta kohden.

– Kisa oli tapahtumarikas ja myös hauska. Startti oli mielenkiintoinen, mutta saatuamme kovemmat renkaat alle, asiat sujuivat aika mutkattomasti, Permane sanoi.

– Kimi menetti aika paljon downforcea vaurioituneen etusiipensä takia. Muuten olisimme voineet haastaa Fernandon [Alonso] kärjessä. Menetimme noin 0,25 sekuntia kierroksella vaurion vuoksi.

Katso päivän kuvat galleriasta ylhäältä.