Urallaan neljä kertaa Kiinan GP:ssä podiumilla ollut Lotuksen Kimi Räikkönen toivoo listalle uutta merkintää ensi viikolla.

Viime vuonna Räikkönen jäi kisassa lopulta 14:nneksi, mikä jäi hänen ainoaksi pisteettömäksi GP:ksi koko kaudella, mutta takana on myös voitto kuuden vuoden takaa.

– Valitettavasti me emme saaneet pisteitä viime vuonna, joten voimme ainoastaan parantaa siitä. Olen ollut ensimmäinen, toinen ja kolmas Shanghaissa aiempina vuosina, joten olisi mukava parantaa sitä listaa, 33-vuotias ennakoi kisaa.

– Ei ole mitään syytä miksi emme voisi pärjätä siellä; meillä on uusia osia autoon ja viimeisimmät päivitykset vaikuttivat auttavan, joten on mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu jos ei sada.

Shanghain huippunopeasta radasta Räikkönen kertoo pitävänsä. Viime vuonna renkaat antoivat periksi viimeisellä stintillä, ja Lotus-kuskin ajettua kumin palasille, kokonainen letka autoja ohitti hänet hetkessä.

– Se on kunnollinen kilparata, jossa on mahdollisuuksia ohituksille. Automme näyttää hyvältä tähän mennessä, joten pitää katsoa mitä tapahtuu päästessämme radalle.

– Toivottavasti olemme hieman onnekkaampia tällä kertaa renkaiden suorituskyvyn osalta sekä valmistautuneet hyvin strategisesta näkökulmasta. Meillä oli nopeutta kisassa 2012, mutta yritimme ajaa renkaillamme liian pitkään.