Formula ykkösten Kiinan osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna kymmenennen kerran. Yhdeksästä aiemmasta kisasta Kimi Räikkösellä on ollut tuomisina neljä palkintopallisijaa.

Räikkönen nappasi vuonna 2004 Kiinasta kolmannen sijan. Vuotta myöhemmin vuorossa oli astuminen palkintokorokkeen toiseksi ylimmälle tasolle. Kaudella 2007 suomalainen tuuletti toistaiseksi ainoaa Kiinan voittoaan ja tästä vuotta myöhemmin Kimi kurvasi Ferrarinsa kolmanneksi.

Palkintopallisijoja laskettaessa Räikkönen on ollut Shanghaissa menestyksekkäin F1-kuski, mutta hän joutuu jakamaan ykkössijansa kahden muun ajajan kanssa. Myös Lewis Hamilton ja Jenson Button ovat yltäneet neljä kertaa kolmen parhaan joukkoon.

Sunnuntaina Räikkösellä on siis mahdollisuus tehdä historiaa ja napata viides kiinnitys palkintokorokkeelle Kiinan osakilpailussa.