Kauden alussa vahvuutensa jälleen osoittanut Kimi Räikkösen ja Romain Grosjeanin edustama Lotus-talli ei tule jäämään jälkeen kehityskilpailussa paremmin rahoitetuille talleille, lupaa tekniikkapomo James Allison.

Insinööri kertoo, että mikäli talvikaudella onnistutaan auton suunnittelussa ja tuottamisessa ajallaan, itse kisakauden aikainen kehitystyö vaatii jo huomattavasti vähemmän käteistä.

– Suurin ja vaikein haaste on saada auto ensimmäiseen kisaan. Se on rahoituksen kannalta todella vaikea aika talleille, mutta me olemme tehneet sen. Sitä seuraavaa jakso, jolloin autosta tehdään nopeampi, on merkittävästi halvempi, joten meidän pitäisi pystyä siihen, Allison sanoi James Allen on F1 -blogissa.

Lotus-pomo lisäsi, että autossa on paljon kehityspotentiaalia ja siinä ollaan tähän asti myös onnistuttu erinomaisesti.

– On olemassa merkittäviä mahdollisuuksia auton parantamiseksi. Ei ole osoittautunut vaikeaksi löytää lisää suorituskykyä tuulitunnelissa.

– On iso liuta mekaanisia muutoksia, joita uskomme voivamme tuoda autoon sen nopeuttamiseksi ja olen luottavainen, että meillä on siihen insinööriosaamista. Me haluamme varmistaa, että me tuomme autoomme enemmän uutta kuin muut omiinsa.