Suorapuheinen ex-kuljettaja ja viisikertainen GP-voittaja John Watson vaatii McLarenin Jenson Buttonia lopettamaan valituksen tallikaveristaan Sergio Perezistä.

McLaren-kaksikko otti viime viikonlopun Bahrainin GP:ssä yhteen radalla useampaankin otteeseen taistellen hampaat irvessä alemmista pistesijoista. Meksikolainen muun muassa osui etusiivellään tallikaverinsa takarenkaaseen, joskin suurilta tuhoilta vältyttiin.

Kisan jälkeen kymmenenneksi jäänyt Button syytti kuudenneksi sijoittunutta Pereziä vaarallisesta ajamisesta.

Watsonin näkemys asiasta on, että kauden 2009 maailmanmestarin on syytä keskittyä tekemään parempaa työtä, eikä syyttämään muita.

– Jos Perez aiheuttaa kovia aikoja Buttonille, on Buttonin omalla vastuulla tulla toimeen sen kanssa, Watson tokaisi BBC:lle.

– Se on elämän tosiasia. Hän ei voi odottaa [tallipäällikkö] Martin Whitmarshin käskevän Pereziä perääntymään. Jos penska tallikaverisi painostaa sinua kovaa, ei se mukava ole, mutta kuuluu pelin henkeen. Siihen täytyy vastata tekemällä parasta mahdollista työtä.

Watson sanoi Buttonin olevan tosiasiassa McLarenin ykköskuljettaja, vaikka talli asiaa ei myönnäkään. Perez kuitenkin haluaa ex-kuljettajan mukaan epätoivoisesti osoittaa kykynsä lyömällä tallikaverinsa.

– Se on viidakon laki. Pitää levittää omaa hajuaan ympäriinsä. Samaa tekee jokainen kuljettaja. Jokainen haluaa olla tallissaan johtavassa asemassa.