Malesian GP on päättynyt Red Bullin Sebastian Vettelin voittoon. Toiseksi ajoi pitkään kisaa johtanut tallikaveri Mark Webber ja kolmanneksi Mercedeksen Lewis Hamilton.

Loput pistesijat menivät järjestyksessä Mercedeksen Nico Rosbergille, Ferrarin Felipe Massalle, Lotuksen Romain Grosjeanille, Lotuksen Kimi Räikköselle, Sauberin Nico Hülkenbergille, McLarenin Sergio Perezille sekä Toro Rosson Jean-Eric Vergnelle.

Williamsin Valtteri Bottas oli 11:s, kun taas tallikaveri Pastor Maldonado keskeytti jälleen.

Alonso kisa keskeytyy alkuunsa

Heti startissa nähtiin märissä olosuhteissa draamaa Fernando Alonson vaurioitettua etusiipeään, joka hieman myöhemmin rikkoutui kokonaan ja päätti espanjalaisen kisan. Kärjessä oli paalumies Vettel. Räikkönen tippui startissa kärkikymmenikön ulkopuolelle.

Kuljettajat alkoivat vaihtamaan kuivan kelin renkaisiin kierrosten 6 ja 7 paikkeilla, mikä sekoitti pakkaa. Kärkeen nousi Webber Vettelin eteen.

Ensimmäisen pysähdyksensä jälkeen Räikkönen nousi muutamassa kierroksessa kärkikymmenikköön. Viimeisenäkin käynyt Bottas puolestaan oli tässä vaiheessa jättänyt häntäpään tallit taakseen.

Päästyään ohi Perezistä sijalle 9 toisella stintillään, Räikkönen löi kisan nopeimmat kierrokset tauluun kierroksilla 16 ja 17. Red Bullit Webber ja Vettel pysähtyivät toistamiseen kierroksilla 19 ja 22. Webber säilyi kärjessä.

Räikkönen puolestaan pysähtyi toistamiseen kierroksella 21. Palattuaan radalle, suomalainen oli sijalla 10. Samoilla hetkillä pysähtynyt Bottas oli tällöin sijalla 14.

Webber pysähtyi kolmannen kerran kierroksella 31 ja Vettel seuraavalla. Pysähdysten jälkeen kärkeen nousi Webber ja toiseksi Hamilton, joka ohitti Vettelin muutamaksi kierrokseksi. Buttonin varikkopysähdys kierroksella 35 oli epäonninen; kuljettajan rengasta ei kiinnitetty kunnolla ja hän menetti aikaa kymmeniä sekunteja.

Suomalaisille vain kolme pysähdystä

Räikkönen pysähtyi kolmannen ja viimeisen kerran kierroksella 34. Palattuaan radalle Räikkönen oli sijalla 9. Kierroksella 40 hän nousi Hülkenbergin ohi sijalle 8. Bottas pysähtyi kolmannen kerran vasta kierroksella 41. Williams-kuski palasi radalle sijalla 13.

Red Bullit pysähtyivät Vettel edellä neljännen kerran kierroksella 42 ja 43. Pysähdysten jälkeen Webber kykeni juuri ja juuri pitämään kärkipaikkansa tallikaverinsa edessä. Vettel ohitti aussin lopulta tiukan taistelun jälkeen kierroksella 46. Pääosa kuljettajista pysähtyi neljästi.

Kun kisaa oli seitsemän kierrosta jäljellä, vain kolme pysähdystä tehnyt Räikkönen oli jo sijalla kuusi ohitettuaan jälleen Perezin. Massa ohitti kuitenkin kierroksella 50 Räikkösen, joka ajoi maalin näin sijalla 7. Massa ohitti myöhemmin vielä Grosjeanin.

Tulokaskuljettaja Bottas pysähtyi Räikkösen tapaan vain kolmesti ja sijoittui lopulta hienosti sijalle 11.

Keskeytykset: Fernando Alonso, Paul di Resta, Adrian Sutil, Pastor Maldonado