Kimi Räikkösen edustaman Lotus-tallin nauttima merkittävä etu rengaskulumassa saattaa vähentyä tai kadota lähitulevaisuudessa. E21-auton ja Räikkösen ajotyylin hellyyttä renkaille pidettiin suomalaisen voiton avaimina kauden avauksessa Australiassa.

Red Bull -tallin urheilukonsultti Helmut Marko sanoo, että Pirelli on luvannut muuttaa renkaiden kumiseoksia kestävämmiksi. Samaa kertoo myös Mercedes-pomo Toto Wolff.

– On merkkejä siitä, että seoksia muutetaan. Todennäköisesti joko Bahrainissa [kauden 4. kisa] tai sen jälkeen, Wolff sanoi Saksan medialle.

Rengasvalmistaja itse ei ole ainakaan julkisesti myöntänyt mahdollisuutta seosten muutoksille, koska kaikki tallit eivät kannata sitä, mutta Marko kertoi Saksan televisiossa, että neuvotteluita asiasta käydään.

– Meidän täytyy käskeä kuljettajiamme ajamaan nopeita mutkia hitaampaa kuin he pystyisivät, koska rasitus renkaille on liian kova.

– Tietenkin meillä on ollut vakavia keskusteluita. Pirelli on ymmärtänyt tilanteen ja meille on luvattu, että uusia rengasseoksia tulee viimeistään Bahrainiin.

Lähde: GrandPrix.com