Mercedeksen urheilujohtaja Toto Wolff kehuu Nico Rosbergin joukkuehenkeä.

Tallipäällikkö Ross Brawnin Rosbergille antama jyrkkä määräys olla haastamatta tallikaveriaan Lewis Hamiltonia Malesian GP:n lopussa ei ollut myönteinen kokemus saksalaiselle, mutta hän on hyväksynyt perusteet päätökselle, jonka ansiosta palkintokorokkeelle nousi Hamilton.

– Kilpa-ajajana syvällään sisimmässään [Rosberg] ei ole iloinen siitä. Mutta hän ymmärtää miksi päätös tehtiin, Wolff kertoi Autosportille.

Vielä viime vuonna Mercedes keräili loppukaudesta selvästi vähemmän pisteitä kuin neljä kärkitallia. Rosberg ja eritoten Michael Schumacher myös keskeyttivät luvattoman monia kisoja. Vastaavaa ei haluta kokea tänä vuonna.

– On myös pidettävä mielessä, että kyse on myös tallista ja siitä, mistä tilanteesta se tulee.

– Kuvittele jos Red Bullit olisivat törmänneet – molemmat näyttäisivät idiooteilta. Me siis teimme varovaisen ratkaisun. Ratkaisu oli oikea kun miettii, missä olimme vuonna.

Tallin sisällä määräyksestä on keskusteltu ja kuljettajakaksikon ystävyys ei ole kärsinyt.

– Me olemme hoitaneet asian kisan jälkeen. Ross ja minä istuimme alas kuljettajiemme kanssa, eikä mitään ongelmaa ollut.

– Meillä on kaksi kuljettajaa, joilla on hyvä keskinäinen suhde ja sellainen kuljettaja kuin Nico, joka on hyväksynyt päätöksen, joka ei ollut hänelle mieleinen. Tallissa ei ole kiistaa.