Lotuksen Romain Grosjean kertoo aloittavansa uuden F1-kauden raskaan talven jälkeen. Monien kolareiden täyttämä vuosi 2012 päättyi Brasiliassa keskeytykseen ja 26-vuotias ei ollut heti selvillä jatkostaan tallissa.

Jäätyään kierrosnopeudestaan huolimatta lopulta alle puoleen tallikaverinsa Kimi Räikkösen pisteistä viime vuonna, Grosjean sanoo F1-sarjan kotisivulla, että pitkäksi venyneiden sopimusneuvotteluiden keskiössä oli pisteettömien kisojen poistaminen.

– Täytyy myöntää, että joulukuu oli vaikea. Mutta kävin erittäin hyviä keskusteluja tallipomojen kanssa. Meillä oli syviä neuvonpitoja siitä, mitä voisimme tehdä. Tiedän, mitä minun on tehtävä ja voin nyt siirtyä eteenpäin.

– Minun piti luvata, että tekisin lujasti työtä ja olisin tasainen. Itse asiassa koin itse ensimmäisenä tuskaa, kun asiat eivät sujuneet.

”Voin nyt keskittyä tulevaan kauteen”

Grosjeanin manageri ja Lotuksen tallipäällikkö Eric Boullier on talvena aikana pariin otteeseen viitannut kauteen 2009 ”traumaattisena” kokemuksena kuljettajalle. Grosjean myönsi epäsuorasti Renault-aikansa yhä häirinneen häntä viime kaudella.

– Jos saa potkut formula ykkösistä ja palaa takaisin, haluaa epätoivoisesti todistaa ansaitsevansa sen. Sen haluaa varmastikin todistaa tuplasti kovempaa kuin kukaan muu.

– Kun puhuin [omistajayhtiö Geniin] Gerard Lopezin kanssa joulukuussa, hän sanoi minulle, että ”kun teen päätöksen, en koskaan peru sitä”. Hän siis päätti pitää minut, enkä kysellyt asiasta enempää. Se on nyt tehty, ja voin nyt keskittyä tulevaan kauteen ja ehkä jopa pidemmälle.

Melbournen viikonlopulle Grosjean ei halunnut asettaa vielä tarkkoja tavoitteita.

– Sunnuntai-iltana haluan katsoa taaksepäin ja sanoa itselleni, että ”tein parhaani”. Sitten voin jatkaa Malesiaan – ja toivottavasti hyvässä myötätuulessa!