Red Bull on joutunut ongelmiin harhaanjohtavasta mainonnasta Iso-Britanniassa. Paikallinen mainontaa seuraava viranomaistaho Advertising Standards Authority (ASA) sanoo, että Red Bullin kilpailu, jonka palkintona oli ”VIP-matka Belgian osakilpailuun” ei täyttänyt lupauksia. Uutisesta kertoo The Independent keskiviikkona.

Kilpailun voittaja valitti ASA:lle, että matkassa ei ollut mitään VIP:iin viittaavaakaan. Voittajan seurueineen käskettiin ottaa halpalento Kölniin Saksassa ja tämän jälkeen matkustaa omin avuin hotelliin Alankomaissa.

ASA:n mukaan Red Bull ”ei tehnyt sitä selväksi, että voittajan tulisi itse organisoida matkansa lentoja lukuunottamatta”.

Voittaja oli saanut myös sähköpostin, jonka mukaan hän saisi majoittua neljän tähden kylpylähotelliin. Paitsi että hotelli ei ollut edes samassa maassa kuin itse kisa, minkäänlaista kylpylää ei ollut tiedossa. Voittaja joutui myös jakamaan hotellissa sängyn veljensä kanssa vastoin tahtoaan.

Lähtö kotiin ennen kisan loppua

Itse F1-tapahtuma ei tarjonnut parempaa. Voittajan piti raahata matkatavaransa mukaan Alankomaista itse Span radalle Belgiassa, sillä ”mitään järjestelyjä tavaroiden säilyttämiseksi kisan aikana ei ollut tehty”. He eivät myöskään saaneet käyttää radan VIP-tiloja, vaan joutuivat seuraamaan kisaa tavallisesta kisakatsomosta.

Kenties uskomattominta asiassa oli se, että voittajan seurueineen tuli lähteä kisasta ennen sen loppua, sillä he olisivat muuten myöhästyneet lennoltaan, joka tällä kertaa oli sentään Brysselistä.

Red Bullin vastine valitukseen oli, että palkinnon kuvaus ”VIP-matkaksi” oli totuudenmukainen, sillä Belgian GP ”on yksi F1-kalenterin arvostetuimmista kisoista”. Sana VIP ei myöskään Red Bullin mukaan viitannut kisalippuihin vaan matkan ”koko pakettiin”. Yhtiö tarjosi voittajalle myös korvauksen siitä, että hän joutui lähtemään kisasta ennen sen loppua.

ASA ei Red Bullin selitystä niellyt, vaan tuomitsi mainoksen harhaanjohtavaksi. Tiedossa ei ole, mitä seurauksia asiasta Red Bullille voi syntyä.