Williamsin tuore kisakuski Valtteri Bottas on vastannut lukijoiden kysymyksiin Autosportin verkkosivun Jerezin testien Live-seurannassa. Alla muutamia poimintoja.

Yksi kysyjä halusi tietää, että mikä on kaikkein tärkein ohjenuora, jonka Bottas on oppinut Mika Häkkiseltä.

– Kaikkein tärkeintä on aina MAXIMUM ATTACK, selvitti Bottas.

Autosport huomautti aiemmin, että Williams-kuljettaja ohjeisti heitä kirjoittamaan ilmauksen poikkeuksetta tikkukirjaimilla.

Omaa ajotyyliään Bottas kuvaili puolestaan seuraavasti:

– Kuvailisin itseäni melko mukautuvaiseksi. Pyrin aina sopeutumaan erilaisiin tilanteisiin. Kun on aika painaa, painan, mutta jos ei ole syytä ottaa isoja riskejä, mukaudun siihen. Renkaiden osalta tänä vuonna tulee olemaan varmaankin samanlaista. On hyvä olla erilaisia lähestymisiä.

Kysyttäessä, että kuinka hyvin Williams voi taistella huipputalleja vastaan menetettyään muutamia johtohenkilöitä viimeisen vuoden aikana, Bottas kertoi, että ei odota ongelmia.

– Olen varsin luottavainen, että voimme haastaa kärkikolmikon. Tähtäämme jälleen uuteen askeleeseen viime vuodesta ja kaikki vaikuttaa tällä hetkellä hyvältä. Mutta tietenkin on liian aikaista sanoa vielä varmasti. Melbournen aika-ajoissa tiedämme jotain, mutta minulla on hyvä tuntuma, että voimme ottaa uuden askeleen ja haastaa kärkitallit.

Kysyttäessä, että uskooko Bottas paikkansa Caterhamilla menettäneen Heikki Kovalaisen vielä palaavan formula ykkösiin, Bottas sanoi toivovansa näin tapahtuvan.

– On sääli, että hän ei ole täällä. Tietenkin kolme suomalaista radalla on aina parempi kuin kaksi. Haluaisin nähdä Heikin ajavan kilpaa jälleen jonain päivänä, kuten hän sanoi minulle.

Kysyttäessä, että kenen kanssa hän odottaa erityisen innokkaasti taisteluja, rima oli jälleen korkealla.

– En voi nimetä ketään tiettyä kuljettajaa, mutta tulee olemaan hienoa päästä kisaamaan kaikkien maailmanmestareiden kanssa. Kimi (Räikkönen) on suomalainen ja maailmanmestari, joten se tulee ehdottomasti olemaan mukavaa. Suomalaiset olisivat varmaankin tyytyväisiä nähdessään joitain hienoja taisteluja hänen kanssaan.