Mercedeksen tuore moottoriurheilujohtaja Toto Wolff on paljastanut yksityiskohtia yllätyssiirrostaan Williamsilta nykyiseen tehtäväänsä vuodenvaihteen jälkeen.

Wolff kertoo, että häneen otettiin yhteyttä Mercedekseltä hieman ennen joulua ja neuvottelut sekä itse päätös siirrosta kestivät lopulta vain pari viikkoa. 41-vuotias myöntää, että tarjous oli houkutteleva ensikuulemalta.

– Ihastuin ajatukseen saman tien, koska mahdollisuus oli niin fantastinen – olla osallisena maailmanlaajuisessa moottoriurheilu- ja F1-joukkueessa. Minusta voin todella tarjota lisäarvoa Mercedekselle, Wolff kertoi F1-sarjan kotisivulla.

Itävaltalaista pidettiin jo apulaistallipäällikkönä ex-tallissaan Frank Williamsin rinnalla ja suurin haaste olikin pystyä kertomaan työtovereilleen, että tulevaisuuden suunnitelmiin olisi tulossa iso muutos.

– Todellinen ongelma olivat jätkät Williamsilla. Olin siellä kolme vuotta ja erilaisissa hallintotehtävissä viimeisenä vuotena. Ihmiset todella alkoivat luottaa minuun. Minut nimettiin [tallipäällikön] seuraajaksi. Tosiasiassa kukaan ei koskaan tule olemaan seuraaja Frank Williamsille, mutta minun oli tarkoitus johtaa tallia. Kuinka kertoisin Frankille?

– Soin itselleni viikon aikaa miettiä, ja kolmannen päivän jälkeen päätin melkein pysyä Williamsilla. Pidän ihmisistä siellä valtavasti – kaikista, aina kisatiimistä markkinointiosastoon ja Frankiin itseensä. He kaikki ovat olleet osa perhettäni ja oli erittäin vaikeaa kertoa heille, että olin lähdössä. Mutta mahdollisuus vain oli niin valtava.

– Juttelin yhtiön hallituksen kanssa, eikä siihen liittynyt yhtään pahaa mieltä. He kaikki toivottivat minulle onnea ja suhteeni heihin on täysin kunnossa. Frankin ensimmäinen kommentti oli ”tämäpä mielenkiintoista. Tekisin itse saman jos sellainen mahdollisuus tulisi eteeni!”