Red Bullin moottoriurheilukonsultti Helmut Marko uskoo, että Ferrari hävisi taiston kuljettajien mestaruudesta keskittymällä psykologiseen sodankäyntiin ja politikointiin.

Mestaruuden voittanut Sebastian Vettel, Marko sanoo, nosti kesätauon jälkeen suoritustasoaan, mistä on tullut jo vuotuinen perinne. Saksalaisen ja ylipäätään tallin aseena oli keskittyminen olennaiseen.

– En tiedä kuinka hän sen tekee, mutta sen tekeminen yhä uudelleen ei voi olla sattumaa, Marko sanoi Red Bullin Red Bulletin -lehdelle.

– Hän eristää itsensä muusta maailmasta, jotta hän voi yhä käyttää energiavarastojaan, joita muilla kuljettajilla ei kenties ole.

Esimerkkinä ”muista kuljettajista” Red Bull -pomo näkee kakkoseksi sarjassa lopulta jääneen Fernando Alonson.

– Alonso esimerkiksi on kiireinen politikoinnissaan ja hassujen kommenttien antamisessa. Vettel jättää huomiotta sen kaiken; hän ei lue sanomalehtiä tai Internettiä. Siitä tässä on kyse: me keskitymme työhömme tehdä autostamme nopein ja tallistamme paras mahdollinen.

– Alonso on jatkuvasti osallisena politikoinnissa. Minä uskon, että kauden lopulla näimme paineen, jonka alla hän oli. Hän sanoi sellaista kuten ”taistelen (Lewis) Hamiltonia vastaan, en Vetteliä” ja ”minulla on vastassa (Red Bullin tekniikkapomo Adrian) Newey”. Psykologisia iskuja. Me sanoimme: ”jätä hänet vain huomiotta”.