WRC-kauden avannut Monte-Carlo -ralli ei ole alkanut ruusuisissa merkeissä suomalaisnäkökulmasta. Ensimmäisen päivän jälkeen ylivoimaisessa johdossa on Citroënin Sebastien Loeb, joka ajaa ainoastaan osan alkaneesta kaudesta.

Päivän aikana on kärsitty ajanotto-ongelmista, mutta epävirallisten tietojen perusteella ranskalainen kellotti päivän kolmella viimeisellä erikoiskokeella pohja-ajat.

Toisena on rallin komeasti aloittanut Sebastien Ogier, joka heti rallin avauspätkällä otti tulokastalli Volkswagenin ensimmäisen pohja-ajan. Citroënin Mikko Hirvonen on kolmas ja Dani Sordo neljäs. Volkswagenin Jari-Matti Latvala on viidentenä.

– Vihaan näitä olosuhteita, Hirvonen sanoi lumisen liukkaasta kelistä ralliradiossa.

– Joko ajan liian varovaisesti tai sitten, jos yritän iskeä kovempaa, menee heti pitkäksi.

Auton säätöihin päivän aikana tyytymätön Latvala oli ensimmäisten kahden pätkän jälkeen jo vajaat puolitoista minuuttia kärkeä jäljessä. Osasyynä asiaan oli Latvalan ennen toista erikoiskoetta kärsimä 30 sekunnin aikasakko myöhästyttyään tarkastuspisteeltä kolme minuuttia.

– Aika, joka on suotu kahden EK:n väliselle siirtymäpätkälle, on hyvin tiukka. Meiltä kului varmaankin hieman liikaa aikaa vaihtaessamme renkaita ennen EK2:n alkua, suomalainen valitteli tallin tiedotteessa.

Auton säätöjä saatiin päivänä aikana paremmiksi, Latvala kertoi kolmannen etapin jälkeen twitterissään, mutta lisää epäonnea oli edessä jo EK4:llä:

– Me kärsimme oikean eturenkaan puhkeamisen ja menetimme aikaa. Ei ole ollut minun päiväni. Selvisin kuitenkin sen läpi, mikä on tärkeää, Latvala sanoi.

Rallin kokonaistilanne(EK4/18):

1. Sebastien Loeb 0.0
2. Sebastien Ogier +1’20.3
3. Mikko Hirvonen +1’46.7
4. Dani Sordo +2’01.2
5. Jari-Matti Latvala +2’32.2
6. Evgeni Novikov +2’50.6
7. Mads Östberg +2’55.1
8. Juho Hanninen +3’03.5

Virallisessa ajanotossa ongelmia – tiedot yllä Citroën-tallilta